تهران فیلم – بازار کفاشها و امامزاده سیدولی
معرفی
بازار بزرگ تهران قلب تپنده تجارت و اقتصاد پایتخت است که روزانه میزبان هزاران نفر از مردم و کاسبهای تهران و ایران است. همچنین این بازار یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری تهران است که بسیار مورد توجه گردشگرهای خارجی و شهرهای دیگر کشورمان است. یکی از معروفترین و پر رفت و آمدترین راستههای بازار تهران، راسته یا بازار کفاشها است که به دلیل اینکه به سبزه میدان، خیابان پانزده خرداد و تیمچههای اصلی بازار مثل تیمچه حاجبالدوله و تیمچه مهدیه منتهی میشود، از نظر موقعیت اقتصادی بسیار مهم است. در این راسته انواع کالا به فروش میرسد که از جمله مهمترین آنها میتوان به انواع ظروف و ملزومات آشپزخانه، منسوجات با ارزشی مثل ترمه و قلمکار و فرش و صنایع دستی به فروش میرسد.
بهترین راه برای رسیدن به بازار کفاشها، استفاده از مترو است. برای رسیدن به بازار کفاشها میتوانید در خط یک متروی تهران و در ایستگاه مترو پانزده خرداد از قطار پیاده شوید و با حدود پنج دقیقه پیادهروی به سمت شرق سبزه میدان و بازار کفاشها برسید. همچنین از نقاط مختلف شهر، مانند پایانه تاکسی میدان آزادی به چهارراه گلوبندک تاکسی تردد میکند و از آنجا هم در همین مسیر میتوانید به سبزه میدان و بازار کفاشها برسید. همچنین از میدان توپخانه (امام خمینی) هم ماشین دودیهای قدیمی به سمت خیابان پانزده خرداد و سبزه میدان تردد میکنند که سوار شدن به آنها به یاد تهران قدیم میتواند جالب و خاطره انگیز باشد.
سر توماس هربرت، در سفرنامه خود در سال ۱۱۰۸ قمری (دورهٔ صفویه) بازارهای تهران را فاقد سقف توصیف میکند. در میان اماکن بازار تهران، بازار بینالحرمین، از ساختههای دورهٔ محمدشاه قاجار و بازار امیر، سرای امیر و بازار کفاشها از افزودههای دوران ناصرالدینشاه است.
گذرگاههای اصلی مسقف
بازار بزرگ، بازار امیر، بازار عباسآباد، بازار زرگرها، بازار کفاشها، حمام چال، مزینی، بازار زید، پاچنار، فراشباشی (نظام)، کبابیها، باقرپور، بازار نجارها، حضرتی، نوروزخان، بازار مسجد جامع، بازار بینالحرمین، چهارسوق، خیاطها، احمدی (حاجی ابوالفضل)، غریبان، منوچهرخانی.
امامزاد سید ولی (بازار تهران)
امامزاده سید ولی از نوادگان محمد تقی پیشوای نهم شیعیان است. این امامزاده در منتهیالیه شرقی بازار کفاش ها واقع است که از غرب به خیابان خیام و از جنوب شرقی به پامنار متصل می شود. بنای بقعه مربع شکل و هر ضلع آن تقریباً سه متر و نیم است و در شمال و غرب بقعه مسجدی از دوره فتحعلی شاه قاجار است. ضریح قبلی از جنس چوب و متعلق به دوره قاجار بوده است.