بسیاری به اشتباه محل برگزاری کنفرانس تهران در زمان جنگ جهانی دوم را عمارت عین الدوله میدانند و یا آنجا را محل تفرج اعضای کنفرانس یعنی چرچیل، رزولت و استالین میدانند، اما دلایل انتخاب تهران به عنوان شهر محل کنفرانس و سفارت کبرای شوری قابل تامل است:
از دلایل این انتخاب نزدیک بودن تهران به شوروی بود چونکه استالین قصد داشت تا در اوج جنگ جهانی دوم نزدیک مسکو باشد و همچنین درگیری شوروی در مرزهای غربی اش با آلمانهای نازی اجازه دور شدن چند روزه را به وی نمی داد.
گفته میشود از آنجا که وضعیت جبهه شرقی بحرانی بود استالین از پرواز به تهران می ترسید و تمام تلاش خود را کرد تا کنفرانس را در شرق خاک شوروی برگزار کند اما روزولت و چرچیل موافق نبودند.
روزولت هم وضعیت جسمانی را بهانه کرد و هم به دلیل ، بندی در قانون اساسی آمریکا که اجازه دور شدن طولانی از واشنگتن را به رئیس جمهور نمی داد محل برگزاری برایش با اهمیت بود. پس در نهایت باز هم خاک ایران مناسب ترین گزینه بود.چرچیل از خطرناک بودن برگزاری کنفرانس در خاک شوروی سخن گفت.
در این میان تنها چرچیل بود که مشکلی با برپایی کنفرانس در هر جا از دنیا را نداشت.
کنفرانس تهران در تاریخ ۱۰-۵ آذرماه ۱۳۲۲(نوامبر ۱۹۴۳ میلادی) در تهران برگزار شد.این نشست به صورت کاملا سری بود از این جهت که آلمانها در صدد ترور رهبران سه کشور در گیر در جبهه برآمدند تا آنجا که هیتلر شخصا به یک افسر آلمانی به نام سرهنگ کنراد زینر مأموریت ترور را واگذار کرده و آلمانها این عملیات را پرش بلند نام نهادند.
بسیاری از تاریخ دانان این کنفرانس را بالاترین نقطه ائتلاف ضد هیتلری می دانند. اجلاس در باغ سفارت شوروی برگزار شد. (سایت موزه سعد آباد بر اساس کتاب آلبوم عکس اهدایی سفارت انگلیس از کنفرانس تهران)