فوتبال، بازی مهیج و پر افت و خیزی است که مبدع آن انگلیسیها بودند. این بازی اواخر قرن سیزدهم توسط کارکنان سفارت انگلیس در تهران باب شد.
«داریوش شهبازی» در کتاب «برگهایی از تاریخ تهران» در اینباره مینویسد: «به سال ۱۸۶۵ میلادی کارکنان سفارت انگلیس در تهران و دیگر انگلیسیهای ساکن تهران در میدان مشق آن روزها به بازی پرداختند. بدینترتیب میدان مشق را باید نخستین زمین فوتبال تاریخ تهران به شمار آورد.»با مرگ مظفرالدین شاه محل بازی انگلیسی به مجاورت حصار ناصری ضلع شمالی سفارت انگلیس در خیابان فردوسی تغییر میکند.
در بخش دیگر این کتاب آمده است: «وقتی احمدشاه داشت آخرین سالهای سلسله قاجاریه را سپری میکرد و سردار سپه نخستین پایههای حکومت پهلوی را استوار میساخت حوالی دبیرستان البرز و دانشگاه امیرکبیر به وسیله کمپانی لنج، نخستین زمین فوتبال شهر تهران ساخته شد. در این زمین دروازههای قانونی نصب شد.
بهطوری که کاملاً با زمینهای امروزی مطابقت داشت.»بعد از کودتای سید ضیاءالدین طباطبایی در سال ۱۲۹۹ نخستین تیم فوتبال تهران با عنوان کلوب ایران تشکیل شد و بازیکنان رسماً جذب این رشته ورزشی شدند. با نصب تیردروازه در میدان مشق آنجا را سر و سامانی دادند و مسابقات هفت لشکر در آن برگزار کردند.