تاریخچه عمارت عین الدوله

3676

این باغ- عمارت، محل اقامت ییلاقی وزیر سه دوره حساس تاریخی در دوران قاجار، «عین‌الدوله» بوده است و تقریباً همزمان با تغییر حکومت از قاجار به پهلوی به محل سکونت خانواده هروی«بصیرالدوله» مبدل گشته است. این مکان، در زمان احداث (بین سال‌های ۱۳۳۰-۱۳۱۰ هـ . ق) شامل یک عمارت تشریفاتی، استخری بزرگ و باغات بسیاری در اطراف بوده و در سال ۱۳۷۶ هـ‌ . ش در حالی که از سال‌ها پیش ویران و متروک شده بود، شناسایی گردید و در سال۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید…

در آذرماه سال ۱۳۲۲ هـ . ش (مصادف با دسامبر ۱۹۴۳ میلادی) کنفرانس تهران، چهارمین کنفرانس سران کشورهای انگلیس، امریکا و شوروی ، به منظور توافق درباره چهره جهان پس از جنگ جهانی دوم به صورت سری برگزار شد که طی این رویداد، عمارت عین‌الدوله (منزل بصیرالدوله هروی)، محل اسکان سران این کشورها یعنی چرچیل، روزولت و استالین بوده است. عکس تاریخی این سه رهبر سیاسی قرن ۲۰ در کنار یکدیگر در ایوان شمالی بنای عین‌الدوله، یادگاری از این رویداد است.ساختمان اولیه که متعلق به عین‌الدوله وزیر قاجار بوده، یک عمارت اعیانی ولی ساده‌ ییلاقی در دو طبقه بوده که در طبقه همکف شامل یک شاه‌نشین با سقف آیینه‌کاری شده و تزئینات و دو راهرو در دو طرف آن قرارداشته است وتوسط یک راه ‌پله به سمت شمال شرقی به طبقه دوم راه می ‌یافته است.

از سال ۱۳۸۷، سازمان زیباسازی شهر تهران، ضمن تجهیز فضاهای داخلی و خارجی عمارت جهت تعریف کاربری نگارخانه، فعالیت خود را در زمینه حمایت و گسترش هنرهای شهری پیگیری کرد و در حال حاضر نگارخانه‌ برگ یکی از معتبرترین و پرسابقه‌ترین نگارخانه‌های ایران است.

نشانی:

پاسداران- میدان هروی- خیابان شهید وفامنش- خیابان شهید جمالی شرقی

یک دیدگاه

افزودن دیدگاه