باغ فردوس محله ای در شمیران نزدیکی خیابان ولیعصر و میدان تجریش است باغ فردوس در زمینی با شیب شمال غربی به جنوب شرقی و وسعت ۲۰۰۰۰ متر مربع و طول ۲۸۰ متر است. عمارت واقع در آن هزار مترمربع مساحت دارد و دارای سه و نیم طبقه می باشد که به خاطر شیب تند زمین کف طبقه اول بنا با قسمت جنوبی باغ و سقف آن با قسمت شمالی باغ هم سطح می باشد.
این عمارت اعیانی از ابتدا دارای تزیینات شاخص و گچبری های زیبایی بوده که امروز نیز در همه اتاق ها و سالن ها گچبری های بسیار زیبایی دیده می شود. مقرنس کاری های گل و شاخ و برگ بسیار زیبای آن فضای موزه را بسیار تماشایی و جالب توجه کرده است.
در سال ۱۳۵۰ ساختمان موجود در باغ به مرکز فرهنگی و هنری و نمایشگاهی تبدیل شد و بعد از انقلاب هم در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت. درسال ۱۳۵۰ ساختمان موجود در باغ به مرکز فرهنگی و هنری و نمایشگاهی تبدیل شد و پس از انقلاب نیز در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.
در باغ فردوس دو سالن برای نمایش فیلم وجود دارد. میتوانید فیلم مورد علاقهتان را از روی تابلوهایی که در محوطه باغ قرار دارند انتخاب کنید. بعد به سمت سالن سینما در ضلع شرقی عمارت بروید است. به گفته متصدی سینما از مزیتهای این سالنها این است که خوردن تنقلات و حضور بچههای کوچک در آن ممنوع است و شما میتوانید در محیطی آرام به تماشای فیلم مورد علاقهتان بنشینید.
روایتهای متفاوتی در مورد باغ فردوس وجود دارد. بسیاری میگویند ساختمان باغ فردوس در زمان نظام الدوله وزیر ناصر الدین شاه ساخته شده و منزل معیر الممالک همسر عصمت الدوله دختر ناصرالدین شاه بوده است. در قسمت شمال بنا، آنجایی که در حال حاضر کتابخانهی تخصصی معماری است قبلا استخر بزرگی بوده و اطراف آن درختهای کهن سال چنار (که هنوز هم تعدادی از آنها موجود است) وجود داشته است.
کل زمین محدوده باغ فردوس پله کانی است. در زمان پهلوی اول این ساختمان محل دبستان شاپور بوده است. سالها بعد ساختمان باغ فردوس در اختیار وزارت فرهنگ قرار میگیرد. از آن پس مرمت و بازسازی این بنا شروع شده و به شکل امروزی در آمده است. کاربری اصلی این عمارت، موزه سینما است.
آدرس: خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، خیابان باغ فردوس.